Valper på gang!

Nå er det ingen tvil lengre, på to dager «poppet» magen til Kensi ut, og man kan tydelig se på henne at hun skal ha valper. De første tegnene kom da hun var ca. 3 uker på vei, med kvalme, oppkast, lite matlyst og at hun ble ‘bred’ over ryggen.

Den flotte far til kullet er Norsk Champion Poecilias Spencer «Fokus». Fokus kom til oss i noen dager ved nyttårsskiftet, så han og Kensi fikk noen dager sammen. Fokus er en flott fyr som følte seg momentant som hjemme, og fant seg godt til rette på alle fang han fant! Emily (3år) satt å så på en film, og hold armen rundt han hele tiden, og han satt med henne som den største selvfølge. Fokus er en omgjengelig, og uproblematisk gutt som vi satte stor pris på å bli bedre kjent med. Og nå gleder vi oss veldig mye til valpene som bør komme ca. 6.mars (dag 63).

Kensi er akkurat nå  snart 6 uker på vei.  I bildet nedenfor vises grafisk valpenes størrelse ved 3, 4, 5 og 6 ukers alder. Er det få valper, så skal det godt gjøres å oppdage de ved selv 6 ukers alder.

Denne gangen har vi valgt å ikke ta ultralyd. Vi har alltid gjort dette tidligere, men sist gang hun hadde valper, så viste ultralyden minst 6 valper – ved fødsel, så kom 4 og hun slo seg til ro med de 4. Vi «visste» jo at det var minst 2 til, så 2 timer etter siste valp, tok vi henne og valpene til veterinær, da vi var bekymret for de siste to.  Det viste seg at det ikke var flere. Så istedenfor å la henne få ro med sine 4 små, hadde vi stresset avgårde for ingen grunn. Så nå velger vi å stole på henne og vi vil ikke vite hvor mange som kommer.