DNA profil

14 november 2016 fikk Pomeranian klubben innført et krav om at alle hunder som skal ha kull registrert etter seg, skal ha en kjent DNA profil. Grunnen til dette arbeidet fra klubben, er for å sikre at svindel opphører. Som valpekjøper, vil man da kunne ta en avstammingskontroll og sjekke at valpen virkelig er fra de registrerte foreldrene. Pomeranien er en meget populær rase, og enkelte fristes derfor til å lure kjøpere.

NKK jobber nå med å innføre kjent DNA profil for flere raser, så det forventes at dette vil være et krav i framtiden.

Vi hos Arctic Maple kommer til å starte med å få registrert kjent DNA profil for våre hunder fortløpende, når neste vaksine blir tatt, vil også en DNA prøve tas og resultatet lagres i databasen til NKK.

NKK Rutiner for DNA-profil pomeranian 20161114

 

Bildekilde: http://mappingignorance.org/