Markus-Mühle hundefor

Som oppdrettere har vi alltid vært bevisste på hva vi fôrer hundene våre med. Vi har brukt de kjente merkene som samarbeider med NKK; Eukanuba og Royal Canine, men vi har også föret med vom.

Grunnen til at vi begynte med vom, var at vi ønsket et kosthold som var så naturlig som mulig, samtidig som det var vanskelig å sette sammen et naturlig fôr selv. Det å lage maten helt fra grunnen på egenhånd og samtidig vite at hundene får i seg alle vitaminer og mineraler som de ville fått gjennom å spise kjøtt, innvoller, bein og planter, kan være vanskelig.

Da vi først hørte om Markus-Mühle var vi skeptiske, men vi valgte å prøve på en av hundene først. Vi trengte ikke vente lenge før vi så resultater!  Bæsjen som kom ut luktet ikke, og ikke minst var det ikke rare greiene. Den var fast, myk og må ha vært som «balsam for tarmen».  Deretter så vi at hundene fikk en bedre pels, og de har ikke hatt mageproblemer siden. Det er nå 3 år siden vi begynte å bruke dette fôret, og vi kommer ikke til å bytte igjen.  Man blir hva man spiser sies det, og det gjelder også for hundene våre!

Markus-Mühle føres av Dyrenes Helsekost i Norge, men lages i Tyskland. Bedriften som produserer fôret, lager kun dyrefôr – dette i motsetning til de største fôrprodusentene i verden. Standarden er nemlig at det som ikke egner seg som menneskemat, lages det dyremat av. Vedlagt er en oversatt versjon av API (Animal Protection Institute) rapporten ”
«What‘s really in pet food»”. Den originale rapporten kan leses på www.api4animals.org. Oversettelse av Anniken Spjøtvold, M.ph

Hva_er_det_egentlig_i_hunde

Markus-Mühle er på en måte tørrfôrverdens svar på vom. Det inneholder viktige og naturlige ingredienser, og er helt fri for kunstige tilsetningsstoffer. Dette har vært grunnstenen og filosofien bak Markus-Mühle i over 50 år.

Fôret er kaldpresset, noe som gjør at vitaminer, enzymer og andre viktige næringsstoffer bevares. Det gir fôret et høyt næringsinnhold og lite fett.  Ved kaldpressing produseres fôret ved en lav temperatur (45 grader), noe produsenten er alene om. Resultatet er et produkt som er allergivennlig, fri for fargestoffer og konserveringsmidler.
Fôret er produsert ut fra BARF prinsippet (Biological Appropriate Raw Feeding).

  • Innholdet er optimalt ved at det ikke er tilsatt fett, men det kommer i naturlig form og oljeblandingen er kaldpresset
  • Fôret lukter og smaker godt
  • Fôret eser ikke ut i hundens mage, og er derfor lett fordøyelig
  • Fôret er uten tilsetning av sukker og stivelse
  • Fasongen på bitene masserer tannkjøttet og minsker utviklingen av plakk på tennene. At bitene må tygges stimulerer spyttproduksjonen og dermed starter fordøyelsesprosessen allerede i munnen.
  • Avføringen til hunden blir fast og stabil
  • Det brukes ikke nebb og klør i produksjonen

For oss er det viktig at hundene har et mest mulig naturlig fôr, og hittil har vi ikke funnet et annet fôr som er like bra. Som en test hvor du vil se stor forskjell: Sett noen biter vanlig fôr i et glass vann – og de vil ese ut. Det samme skjer i hundens tarmer. Gjør du det samme med Markus-Mühle, løser fôret seg opp, uten å ese ut.

Å få en næringsrik og god mat, er det minste man kan gi til noen som ikke kan bestemme selv hvilken mat som er best.